Bilsemester till Barcelona i sommar

Ung kvinna som parkerat sin bil intill en strand och skriver pa sin mobilVem har sagt att det skulle vara långtråkigt, obekvämt och komplicerat att ta bilen till Spanien i sommar? Det är knappast svårt att bila hela vägen till soliga Spanien och väljer du Kataloniens huvudstad Barcelona kan du vara framme redan efter några dagar.

I den här artikeln ger vi dig tips på hur du bäst planerar din bilsemester till Barcelona. Vad kan du hitta på under vägen? Hur kan semestern planeras väl på plats i Barcelona? Praktiska tips till dig som väljer bilen till Barcelona i sommar – häng med!

Vägen till Barcelona

Den spanska solen är ett tämligen säkert kort för den som letar efter en sommarsemester på stranden. Att bila till Spanien är inte särskilt komplicerat så länge du planerar bilsemestern från punkt a till punkt b. När det gäller körtid är tipset att välja den populära storstaden Barcelona som slutdestinationen. När du passerat den franska gränsen är det inte många timmar kvar förrän du befinner dig i en av världens mest besökta städer. En stadig bil med bra däck från Pirelli eller annan kvalitetssäker tillverkare är en bra start för en säker och bekväm bilsemester till Spanien.

Några stopp under vägen är dock ett måste för dig som väljer att bila till Barcelona i sommar. Danmark har en hel del att bjuda på när det gäller både sevärdheter och intressanta upplevelser. Beroende på vilken väg du väljer att köra kan du antingen stanna till i sköna Köpenhamn eller uppleva Jylland innan färden tar dig vidare mot Tyskland.

Bilandet genom Tyskland kommer förmodligen inte gå långsamt – tvärtom är det hög fastighet som gäller på tyska Autobahn. Ska du hinna stanna till och njuta av den tyska landsbygden eller någon större tysk stad gäller det att planera in stoppet. Berlin eller Saarburg kan till exempel vara ett alternativ för dig som vill uppleva en charmig stad i Tyskland när du bilar till Barcelona.

Varierande semester på Costa Brava

poble espanyol traditionella byggnader i barcelonaEn av de stora fördelarna när du väljer Barcelona som slutdestination för din bilsemester är de många möjligheter staden bjuder på. Du kan varva din semester med pulserande stadsliv med strandhäng och naturupplevelser. Tipset är att uppleva Barcelonas stadskärna under några dagar och spendera resterande tid till andra närliggande platser i Katalonien.

 

 

  • Norr om stadenligger den vackra medeltidsstaden Girona som är ett måste att besöka för dig som bilsemestrar till Barcelona och norra Spanien. Här kan du uppleva historiska sevärdheter, fantastisk kultur och en imponerande gastronomi. Du tar dig hit från Barcelona på lite över en timme och har du möjlighet att stanna i Girona några dagar är det guld värt.
  • Söder om Barcelonahar du en annan vacker stad som definitivt är väl värt ett besök. Tarragona är en av Kataloniens framstående städer i provinsens södra delar. Här bjuds det inte bara på kristallklart vatten och otroligt vackra stränder – här finns även mängder av sevärdheter och historiska upplevelser. Som den Världsarvsstad Tarragona blivit utnämnd till av UNESCO är det här en plats du bara inte får missa att besöka.

Gillar du att cykla eller vandra är Barcelona en utmärkt utgångspunkt. Här finns fantastiska leder som tar dig från staden ut mot den katalanska landsbygden!