Sommarens hetaste resmål

Att lista sommarens mest populära resmål är ett återkommande inslag såhär i vårtider och i år kan man tydligt se att New York halkat ned ett snäpp som mest populär stad att spendera sommardagarna i – nu är det Barcelona som gäller.

Hamn i barcelonaListan över sommarens populäraste resmål har uppdaterats för säsongen och nu är New York bortpetad från topp ett av Barcelona, det kan Folkbladet rapportera, som också skriver hur metropolen till och med halkat ned på plasts fyra i listan. Men vad beror då detta på? Att Barcelona är en så fantastisk stad? Självklart är det så, men inte enbart. Folkbladet skriver även om hur oroligheterna i Turkiet kan ligga till bakgrund till förändringen i listan från fjolåret och att det mycket väl kan vara därför som Europa i sin helhet faktiskt tagit några steg högre upp i listan. Listan i sig baseras på bokningsstatistik som resebolaget Ticket publicerat för perioden mellan 1 juni-31 augusti. Men något att ha i åtanke är att ju populärare resmålen blir att åka till desto mer höjs priserna, så om en Barcelona resa är något du är intresserad av men inte till ett överdådigt pris kan det vara en god idé att åka redan nu över en långweekend. Visserligen har den riktiga sommarvärmen inte slagit till ännu, men med en robust skaljacka över axlarna så är vårkylan knappast något man kommer känna av! Men vad ska man roa sig med väl på plats i staden? Sanningen är att Barcelona har långt mer att erbjuda än bara muséer och att kunna stoltsera med att vara hemstaden för fotbollslaget med samma namn – här finns massor att uppleva. Och om du undviker att besöka de typiska turistplatserna i staden gör du säkerligen även den katalanska turistmyndigheten glad med tanke på att man från deras sida försöker minska antalet turister som dagligen besöker deras allra mest välbesökta sevärdheter, något man skriver om i bland annat svenska YLE.

Annorlunda sevärdheter

Sevärdheter finns det mycket av i Barcelona, och visst är det många som är väl värda ett eller två besök när man väl är på plats. Men det finns långt fler saker att se förutom kända byggnader såsom Sagrada Familia eller kloster som det finns gott om här att rikta kameralinsen mot. Nej, Barcelona har långt mer att bjuda på än så. Till exempel skriver man i Expressen om 13 sevärdheter som vanligtvis inte finns med i guideböckerna, och om de väl gör det så är det mest i form av en fotnot. Bland annat tipsar man om ett besök i den vackra trädgården Parc de Ciutadella där man inför världsutställningen som hölls här 1888 också byggt upp en magnifik triumfbåge och det finns även ett zoo att besöka här. Andra sevärdheter man tipsar om är:

  • Konstmuseet Joan Miró
  • Linbanan Transbordador Aeri del Port från 1931
  • Klostret Hospital de la Santa Creu I de Sant Pau
  • Stadsdelen Gràcia med dess charmiga atmosfär