Parker

Barcelona har många intressanta parker. Jag har valt att berätta om Parque Güell, Parc de Joan Miro och Parc de la Ciutadella.

Entrén till Antoni Gaudis fantastiska Parque GüellParque Guell

Parque Güell, konstruerad av Antoni Gaudi, är ett ”måste” när man semestrar i Barcelona. Denna park är världsberömd och helt fascinerande att vandra omkring i. Här var också Antoni Gaudi bosatt under en stor del av sitt liv. Ta god tid på er när ni besöker parken. Vandra omkring i det stora området. Omgivningarna är mycket vackra.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella utformades för att ge barcelonaborna naturupplevelser, avkoppling och kultur.

Parc de Joan Miro är inte lika välbekant som Parque Güell. Inte desto mindre är den värd ett besök. Joan Miros enorma staty ”Donna i Ocell” i parken är mycket speciell. Den övre delen av parken där statyn står är inte speciellt vacker, mest som en stor gräsmatta, men den nedre delen är lummig och mycket vacker på kvällen då den är upplyst.

CiutadellaI centrala Barcelona finns egentligen inte några grönområden. Parque Güell och Parc de Joan Miro är parker som mer fokuserar på det konstnärliga i stället för natur. Det stora rekreationsområdet i Barcelona är istället Montjuic-berget. Här kan Barcelonaborna jogga och rasta sina hundar. I Montjuic ligger ”Fundació Joan Miró”.