Smidigare resa med handbagage

När du ska ut och resa finns det säkert en hel del saker som du vill ta med dig i ditt resebagage men om du väljer att bara checka in med ett handbagage kan du spara flera hundralappar och dessutom resa smidigare. Här är några tips på hur du packar handbagaget rätt och vad du kan ta med dig.

Det finns flera fördelar man att bara resa med ett handbagage när det är dags för en utomlandsvistelse. Du får och kan faktiskt ta med dig mer än du tror, bara du säkerställt att du valt rätt resväska att använda som ditt handbagage. Den ska varken vara för stor eller för liten, för då får du inte med dig allt du vill ha och risken är att du bli tvungen att checka in väskan i alla fall. Men varför vill du krångla med ett handbagage när det är så enkelt att checka in väskan? Jo, för en incheckad väska fr du betala extra för, handbagaget däremot ingår.

Tips om handbagaget

ResväskaAftonbladet delar reseskribenten Johan med sig av sina bästa tips om handbagaget, vad man ska tänka på och hur man ska packa. Hans första råd är till exempel att alltid välja en i mjukt material framför en i hårdplast eftersom dessa expanderar ju mer packning man har – och håller sig små ju mindre packning du lägger i vilket kan vara en fördel när det är dags att checka in på flygplatsen. Olika flygbolag har nämligen olika regler för hur måtten på handbagaget ska vara, så då är det bra att ha en väska som smidigt passar i stålramen man sätter väskan i för att visa hur den håller måtten inför att borda planet.

Som det syns i videon ovan finns det flera sätt att optimera utrymmet i en lite väska. Men när det kommer tillhandbagaget är det viktigt att tänka på vilka regler som gäller för vad man får ha med sig där i. Du får till exempel inte ha med dig vassa föremål såsom pincetter och nagelsaxar, men du får däremot ha med dig både tändare och tändstickor. Viktigaste är dock att du får med dig de saker du behöver: ombyte, underkläder, tandborste, hårborste och andra sorters hygienartiklar du behöver under resans gång.