Res bort över helgen!

En weekendresa är alltid ett välkommet avbrott i vardagen. Ta långhelg och njut av Barcelonas alla härligheter – roligt, billigt och minnesvärt.

Staty i BarcelonaAtt se Barcelona över en helg är en välkommen present, både till dig själv eller till någon annan. Att resa bort en weekend är det perfekta sättet att njuta av både nattliv, god mat och bad, utan att det behöver bli dyrt eller krångligt. Överraska din partner, din mamma eller åk med kompisgänget. Barcelona kommer garanterat att levera.

  • Bada i Barcelona! Det finns flera skäl till att Barcelona tillhör svenskarnas favoritresmål. La Barceloneta är förmodligen Europas bästa citystrand. Sanden är härligt mjuk och längs med strandpromenaden finner du massor av restauranger och barer. Under högsäsong är hela stadsdelen, som också heter La Barceloneta, fullpackad. Den som är klaustrofobiskt lagd söker sig då till stranden Platja del Bogatell, som är minst lika fin om än mindre fullproppad.
  • Se till att äta ordentligt. Prova bläckfisknudlar, tapas, pinxos och catalanska korvar. Drick öl, cava och sangria. Passa på att prova specialiteter från Spaniens alla områden – varför inte något baskiskt eller menorcanskt?
  • Bo billigt – eller riktigt dyrt. En weekendresa kan pressas till att bli riktigt billig, genom sista minuten-biljetter och rabatterat boende på något enklare hotell. Det kan också vara tillfället att unna sig en lyxigare hotellvistelse, eftersom det bara rör sig om några nätter. Barcelona är berömt för sin härliga arkitektur, med gamla katedraler och böljande byggnader signerade arkitekten Gaudi. Det går du inte miste om oavsett hur du väljer att bo.
  • Upplev musik. Sonar är en technofestival som äger rum i Barcelona i juni varje år. Här lyssnar du på det hippaste inom den elektroniska musiken och dansar hela natten. 2013 spelade artister som Kraftwerk, Pet Shop Boys och Richie Hawtin på Sonar.
  • Åk på utflykter. Barcelona har utmärkta förbindelser och du kan åka på endagsutflykter till närbelägna platser. Tibado är perfekt för den som åker med barn. Här hittar du en fantastisk utsikt över Barcelona och havet, och ett jättestort tivoli. Provinsen Girona ligger ungefär en timme från Barcelona city. Här finns berg, hav, korkekar och jättestora tallar. Naturen är kort sagt fantastisk och maten lika så. Massor av små, vackra byar som du lättast kommer åt med bil.
  • Museer eller sport? I Barcelona behöver du inte välja. Den konstbegivna besöker exempelvis Picassomuseet, för att senare möta upp fotbollsfantasten och diskutera dagen. Även en kort semester kan vinna på att man ägnar dagen åt separata aktiviteter, för att sedan berätta allt man varit med om över en drink. Du hittar både boquerier, vinbarer, cavabarer och takbarer i alla prisklasser här.

Något för alla

I Barcelona är det enkelt att hitta aktiviteter för en kort vistelse. Den som helst inte planerar in en massa, utan hellre håller helgen öppen, har också något att hämta. Barcelona lämpar sig utmärkt för långa strövtåg i stadens alla stadsdelar. Shoppa i stadsdelen Born eller se Raval, bortom turistråken. Bland de smala gränderna hittar du både barer, affärer och restauranger. Sitges ligger en bit utanför centrala Barcelona, men kustläget är oslagbart. Den som går i Barcelonatankar har mycket att upptäcka, och eftersom svenskarna älskar staden vimlar det av guider, tips och tidningsartiklar. Alla vill dela med sig av sin Barcelonavistelse! Fråga runt i bekantskapskretsen – kanske får du de bästa råden där.