Den spanska guldkusten

Något av det vackraste man kan uppleva i Spanien är Costa Dorada – Den spanska guldkusten. Den 216 kilometer långa kusten består av långa, vackra stränder med grunt, badvänligt vatten. Längst denna vackra kuststräcka ligger ett tjugotal städer som alla är väldigt turistvänliga och passar såväl kärlekspar som reser bort för att få tid för gull, mys och varandra som för barnfamiljerna som vill få en avslappnad vecka eller två på stranden.

Guldkusten har mycket att erbjuda

Bakom kuststäderna reser sig den långa bergskedjan och mellan bergen och städerna kryllar det av vingårdar och grönsaksodlingar som är mycket rekommenderade att besöka. Förutom detta finns det många städer och mindre byar som andas personlighet och historia. Det finns bland annat en rad medeltida kloster som till exempel Santes Creus och Poble. Vid floden Ebro hittar ni dessutom det unika och vackra deltat där en labyrint av laguner och diken uppenbarar sig.

Eftersom vissa av städerna är avsevärt mer ”turistiga” än andra, kan det vara bra att göra lite research inför resan så att ni hamnar på ett ställe som passar just era önskemål och förhoppningar. När man åker med en barnfamilj kan det vara skönt att åka till ett lite mer turistvänligt ställe eftersom de ofta är väldigt vana vid just barnfamiljer vilket gör att både mat och nöjen ofta är anpassade till just den sortens turister. För kärleksparet kanske det är mysigare att åka till ett lite mer avskilt, privat och spännande ställe eller rent av bo ett par nätter på en vingård innan ni ger er ner till någon av kuststäderna.