Så väljer du rätt bil till bilsemestern

När det är dags att åka på semester är det många som automatiskt tänker på flyg. Det som många inte tänker på är att du kan spara in flera tusenlappar på att bila till din semesterdestination. Trots att Sverige ligger väldigt högt upp i Europa finns det massor av destinationer som du kan bila till.

Vit bil som kör i bergen mot havetPopulära resmål som också är lättillgängliga med bil är till exempel Spanien. När du bilar en längre sträcka är det viktigt att ha en bil som är i bra skick. Till exempel så kan en begagnad id buzz vara ett bra alternativ. Denna modell har mycket utrymme för bagage och det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil.

“Ligger du mellan 70 och 90 jämfört med 110 kommer du spara 20, 30 procent av din drivmedelsförbrukning”, säger Günther Mårder till SVT.

Matstopp och vila längst vägen

Det är inte bara oftast billigare att bila utan det blir även ett eget äventyr. Det har blivit allt mer populärt att åka på bilsemester bland svenskar. När du bilar genom Europa kommer du åka igenom flera olika länder. Det är alltid rekommenderat att göra flera stopp för att äta och vila. Det tar mellan 1–3 dygn att bila till Barcelona beroende på var i Sverige du bor.

Fördelar med att bila ner

En av fördelarna med att använda en större bil som exempelvis en begagnad id buzz är att du får plats med en hel del. Du kan till och med få med mer än om du hade åkt med flyg. ID buzz är en stabil bil som klarar kurviga och ojämna vägar utan problem. Utomlands kan kvaliteten på vägarna variera kraftigt och Sverige vägar anses vara bland de säkraste för trafik.