Res till Barcelona med reseintyg

Världen kämpar fortfarande mot covid-19, men allt resande måste inte ställas in på grund av det. Du kan åka till Barcelona, men förbered dig och var beredd på att allt inte är som vanligt. Se också till att skaffa ett reseintyg genom en seriös aktör.

Resa med covid vaccinationspassMåste du ställa in resan till Barcelona i år igen, för att pandemin fortfarande härjar i världen? Inte alls. Förmodligen kommer din resa påverkas av läget, och det är viktigt att du reser smittsäkert, men det är möjligt att åka om du verkligen vill det.

Få ett reseintyg snabbt

Det viktigaste för att din resa ska bli möjlig är ett intyg som visar att du inte har covid-smitta. På det sättet kan du få tillåtelse att resa in i Spanien och åka till Barcelona. Med www.carelab.se får du både provsvar och intyg på samma gång, och det är möjligt att få det redan efter fyra timmar. Bokningen sker smidigt på nätet. Du kan lita på att det är ett seriöst test och att intyget uppfyller alla krav. Det finns historier om användande av falska covid-test, men har du ett äkta behöver du inte oroa dig för att bli stoppad från inresa.

Tips att tänka på inför din resa

Förutom att skaffa ett reseintyg är det viktigt att du förbereder dig för resan och förstår att allt inte kan vara som vanligt. Se till att hålla dig uppdaterad och ha koll på den information som finns. Det kan finnas eller införas lokala restriktioner, speciellt om ett nytt smittoutbrott sker. Tänk också igenom vad du själv kan göra för att skydda både dig själv och andra. Du kan kontakta flygbolaget eller hotellet för information om hur de arbetar mot smitta.

Vad gäller för reseintyg?

Det finns tydliga regler för reseintyg, även om olika länder kan ha delvis olika krav. De regler Sverige valt är att det inte får ha gått mer än 48 timmar sen provet togs. Andra regler gäller för dem som arbetspendlar, då kan testet vara upp till en vecka gamla.

De tester som är godkända är:

  • Antigentest
  • PCR-test
  • LAMP-test
  • TMA-test

Förutom testresultat och tidpunkt för test måste det anges vad det är för typ av test. Även namn på den som testats och uppgifter om den som utfärdat intyget ska finnas med.