”El Clasico” – Klassikern

”Enligt brittiska Daily Mail är de 22 fotbollsspelarna som troligtvis startar för Barcelona och Real Madrid i El Clásico kostat totalt 4,3 miljarder kronor tillsammans.”

El Clasico

Fotbollsmatch mellan real madrid och barcelonaPrecis som att det är många som älskar att kolla på VM i alla sammanhang, så finns det precis lika många som älskar att kolla på klubblags fotboll. Då handlar det oftast om de bättre ligorna och främst de bästa lagen. När man tänker på fotboll i Europa så tänker nog de flesta på på FC Barcelona. Ett lag som ofta står för den största och mesta dramatiken. Den allra största matchen i serien är mellan FC Barcelona och Real Madrid i den spanska serien. Matchen kallas också för ”El Clasico”.

Dyraste matchen någonsin

Det är den matchen som också är den dyraste. Man räknar med att den senaste ”El Clasico” har kostat närmare 4.3 miljarder svenska riksdaler. Det är kombinationen av Gareth Bale, Christiano Ronaldo, Neymar och Leo Messi som har slagit rekord. Och då hör Gareth Bale till världens dyraste spelare. FC Barcelona med sina stjärnor Leo Messi, Xavi och Iniesta kommer inte i närheten av den prissumma som Real Madrid utgör. Klubben står nämligen för tre fjärdedelar av det skyhöga beloppet.

Bale

Det relativt nya förvärvet Gareth Bale är som nämnt den dyraste spelar någonsin. Med sina 85.3 miljoner brittiska pund så gick han om Christian Ronaldos 80 miljoner. Det är alltså den hittills dyraste spelaren någonsin. Han har nu spelat för Real Madrid i ungefär två säsonger och han har verkligen inte tänkt sluta. Att teama upp sig med den tidigare stjärnan C. Ronaldo samt andra legendarer som Sergio Ramos är nog inget man tar allt för lätt på.