Thailand och USA före Spanien

Länge har Barcelona varit en riktig resefavorit hos svenskarna och framförallt har vi velat åka till den pulserande staden på våren. Men i år får faktiskt Barcelona se sig besegrad av städer som Bangkok, Phuket, Miami och Los Angeles vad gäller vårresor.

FygplanNär det kommer till cityresor är verkligen Barcelona en favorit och många väljer att åka dit på våren. Barcelona har legat högst i topp i många år när det kommer till var svenskarna helst åker på en vårsemester. Men i år får faktiskt svenskarnas favoritstad se sig slagen. Faktum är att Barcelona inte ens är med på topp tio-listan över de resmål som vi svenskar helst åker till i vår. En annan spansk stad är dock med på listan och det är Malaga.

Thailand och USA lockar

Det resmål som svenskarna helst beger sig till är Thailand, följt av USA. Svenskarna vill alltså denna vår åka lite längre än bara till de europeiska städerna. Thailand och USA fullkomligt dominerar faktiskt och flera olika resmål i länderna finns med på listan. Bland annat finns både Bangkok, Phuket och Krabi med. Och när det gäller USA finns tre städer representerade, nämligen New York, Miami och Los Angeles. Varför cityresorna får se sig besegrade av varmare resor beror mycket på att svenskarna under den här tiden på året längtar efter sol och värme. Svenskarna är även mer villiga att ta sig längre bort under våren än vad vi är under exempelvis sommaren.

Spanien dominerar på sommaren

När det gäller resor på sommaren är dock Spanien, och även Barcelona med på listan, skriver Aftonbladet. Spanien är med på hela fyra ställen på listan över populäraste resmål på sommaren. De ställen som finns med på listan är Mallorca, Alicante, Malaga och så Barcelona. Sommaren i Spanien kanske lockar lite mer eftersom det är varmt och skönt där då.