Tips för att komma i tid till flygplatsen

Resa kan vara både förväntansfullt och stressigt. Det är mycket som ska fixas inför en resa. För vissa kan också vara hektiskt att ta sig till flygplatsen. Många är rädda för att komma för sent och i värsta fall missa sitt flyg. För att undvika detta finns det vissa saker som du kan göra.

En populär flygplats i Sverige är Arlanda som ligger i Sigtuna, i Stockholms län. Här kan du flyga till många olika destinationer som exempelvis Barcelona. Om du bodde på elite hotell i stockholm får du inte bara hotellfrukost utan befinner dig även närmare flygplatsen. Det är därför många personer som väljer att åka från Arlanda även om de bor i andra städer.

– Det hänger ihop med att det finns både storstäder som Barcelona, och det finns vinterresmål som Kanarieöarna, och det finns sommarresmål med stränder. Så Spanien har alla typer av resor kan man säga, säger Per J Andersson till SVT.

Barcelona – en populär resedestination

Den spanska staden Barcelona är ett populärt weekendresmål för ett stort antal svenskar. I staden kan du ta del av allt från shopping till god mat och ett livligt stadsliv. Åker du från Arlanda kan du ta del av smidig transport i form av taxi, Arlanda Express eller pendeltåg. Arlanda flygplats gör även upprustningar och moderniseringar som kommer förbättra upplevelsen på flygplatsen.

Packa smart och få plats med mer

Ett annat tips för att reducera stress inför resan till Barcelona är att packa i tid. För en weekendresa till Barcelona finns det några smarta tips som du kan använda dig av. Ett populärt tips är att rulla kläderna för att få mer plats. Det är även bra att välja plagg som fungerar med flera olika outfits.